De infoavond van de duurzame wijk de Vloei was een succes. Bijna 250 geïnteresseerde burgers namen deel. Tijdens de inleiding van schepen Dehaene bleek de interesse om in de duurzame wijk te komen wonen groot.

Ann Tack en Stijn Saelens van de wvi (West-Vlaamse Intercommunale) verzorgden het algemeen kader van de duurzame wijk tijdens de infoavond. Wat is een duurzame wijk ? Wat is anders dan een klassieke wijk ? Wat zijn de voordelen ? De presentatie werd gebracht met veel beeldmateriaal en kan je hier nalezen.

Sandra Debuf van de stad Ieper gaf uitleg over het stadsaandeel binnen het project en waar de stedelijke kavels te vinden zijn. De stad zal ook een passief appartementsblok en 8 passieve woningen aanbieden. De voorstelling vind je hier.

Peter Pillen verzorgde de voorstelling van de projectpartner Ons Onderdak aan de hand van mooi beeldmateriaal.

Stijn Aelter van de cel woonprojecten binnen de wvi gaf mee hoeveel kavels de wvi aanbood en waar deze gesitueerd waren in de wijk. De uitleg werd gegeven aan de hand van overzichtelijke kaarten.

Vincent Titeca van het bedrijf Imfiro gaf tot slot uitleg over het aanbod van hun bedrijf binnen het project. Duurzaam bouwen vindt Imfiro op vandaag heel belangrijk.

Hein Lapauw van de stad Ieper sloot het plenair gedeelde van de avond af. De stad had op vraag van de burgers de website uitgebreid met een digitale kaart waar alle geïnteresseerden de nodige uitleg over de kavels kunnen terug vinden. Meer info vindt u terug onder overzicht percelen op deze website.

Na het plenair gedeelte was er in de polyvalente zaal van het Perron de mogelijkheid om de projectpartners persoonlijk aan te spreken. Stijn Saelens en Sandra Debuf stonden je te woord over vragen in verband met de verkavelingsvoorschriften. Ann Tack en Hein Lapauw waren beschikbaar voor algemene vragen over de wijk. Het steunpunt duurzaam bouwen van de provincie West-Vlaanderen gaf uitleg over duurzaam bouwen.

Alle projectpartners hebben veel geïnteresseerden te woord gestaan. Veel burgers hebben zich dan ook bij de verschillende partijen opgegeven als kandidaat voor een woning of een kavel.

Enkele foto’s van de geslaagde infoavond vind je hier. De foto’s zijn genomen door de stadsfotograaf Tijl Cappoen.

Was je niet op de infoavond aanwezig ? Hier vind je alvast de digitale brochure met de informatie over de duurzame wijk.

 
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html