Het is officieel: begin januari 2016 start het stadsbestuur met het systeem van Cambio autodelen in Ieper. Dit betreft een flexibele formule, waarbij dag en nacht een auto voor je zal klaarstaan. Op dinsdagavond 17 november om 19u30 wordt een toelichting gegeven betreffende het systeem van autodelen.

Indien je niet elke dag gebruik maakt van je wagen, kan je vanaf januari 2016 in Ieper een auto uitlenen via een autodeelsysteem. Eenmaal bij Cambio aangesloten, kan men een auto reserveren wanneer gewenst. Je betaalt in functie van het verbruik. Op die manier kan je heel wat geld uitsparen als je slecht sporadisch (minder dan 10.000 kilometer per jaar) de auto gebruikt. Een wagen kost immers geld, ook als hij stilstaat. Daarnaast verlost Cambio jou van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, herstelling, autokeuring,.. Hoe minder kilometers men heeft op de teller, hoe groter de winst. Wie bijvoorbeeld slechts 7.000 kilometer per jaar aflegt met de auto zal op jaarbasis ongeveer 1.100 euro uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3.500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2.100 euro per jaar. Dit geldt natuurlijk ook voor de eventuele 2e of 3e wagen in het gezin.
Vanaf begin januari zal één cambio wagen opgesteld staan aan de voorzijde van het Ieperse station. Het is de bedoeling om het aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. Op die manier wordt immers de parkeer- en verkeersdruk in de omgeving aangepakt. Eén deelwagen vervangt namelijk minstens acht tot twaalf particuliere wagens, wat resulteert in een verminderde milieubelasting.

Nog geen gebruiker? Interesse voor privé of professioneel gebruik? Kom dan zeker naar de opstartavond op 17 november om 19u30 in het stadhuis van Ieper. Iedereen is gratis en geheel vrijblijvend welkom op dit informatiemoment.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html