Zoals aangekondigd start Ieper met Cambio autodelen. Dit betreft een flexibele formule, waarbij dag en nacht een deelauto klaarstaat voor de bevolking die aangesloten is op het systeem. Vooral voor inwoners en ondernemingen die sporadisch hun (tweede) wagen gebruiken en minder dan 10.000 kilometer per jaar rijden is dit een interessant systeem. Een wagen kost immers geld, ook als hij stilstaat. Met een deelauto heeft men ook geen kopzorgen rond onderhoud, herstelling, autokeuring,… De wagen kan gebruikt worden voor de wekelijkse boodschappen, een bezoek, een dagje erop uit met het gezin,… Eenmaal lid van Cambio kan men de wagen eenvoudig reserveren via telefonisch, via de cambioApp of de website van Cambio.

Er wordt gestart met één wagen de voorzijde van het Ieperse station. Het is de bedoeling om het aanbod verder uit te breiden in functie van het gebruik. Op die manier wenst het stadsbestuur onder andere de parkeer- en verkeersdruk in de omgeving aan te pakken. Eén deelwagen vervangt namelijk minstens acht tot twaalf particuliere wagens, wat resulteert in een verminderde milieubelasting.

Het officieel startmoment van Cambio Ieper vond plaats op zaterdag 16 januari 2016 aan het station in Ieper. Directeur Geert Gisquière van Cambio overhandigde de sleutels van het voertuig aan Dominique Dehaene, schepen van mobiliteit.

Instapkorting voor de snelle beslissers

Inwoners van Ieper die aansluiten bij Cambio en dit doen vóór 31 januari 2016 ontvangen gratis hun Cambio-kaart (normaal bedraagt de instapkost 35 EUR).

Meer info: www.cambio.be.

Naar westhoek.be. Bekijk hier de foto’s van de opening.
http://credit-n.ru/zaymyi-next.html