De eerste schrale zonnestralen hebben vandaag de lange winter  schaakmat gezet. De hoogste tijd om je stalen ros van onder het stof te halen en weg te dromen naar een zalige, zonnige vakantie. Vier jaar na mijn lange fietstocht doorheen Latijns Amerika, lonkt het  avontuur ditmaal richting Azië. Het opzet is groots, gedurfd en ecologisch. Met een elektrische fiets aangedreven op zonne-energie  wil ik op 1 jaar tijd de afstand van de omtrek van de aarde afleggen,  van  België naar Vietnam en terug. Het project werd omgedoopt tot ‘The Solar Challenge Adventure Tour’ en wordt op zondag 2 juni boven de doopvont gehouden. 

Een fietstocht van 40.075 km doorheen 32  verschillende landen. Met deze prestatie mik ik niet op het ‘Guinness World Record’,maar wil ik jullie en mensen onderweg bewust maken dat we op een andere manier kunnen omgaan met energie en mobiliteit.

 Laat ons ‘samen’ fietsen voor een duurzamer klimaat. Op de startdag is het dan ook de bedoeling om met minstens 365 fietsers te vertrekken op de Grote Markt van Ieper. Eén fietser voor elke dag dat ik met mijn zonnepanelen over onze aardbol zal rijden.

 Ook u kan uw stem en belgerinkel laten horen door de eerste kilometers mee te fietsen.

 wanneer? zondag 2 juni om 13u30

waar? Grote Markt – Ieper

We houden een feestelijke stop in het Muziekcentrum ‘Het Folk’ en heffen samen het glas. Daarna zet ik mijn tocht solo verder, het avontuur tegemoet.

 Wees erbij op deze unieke startdag en schrijf je vandaag nog in via  www.solarbiketour.com. Fiets mee voor een beter en duurzamer milieu! 

De totale fietstocht (heen en terug) van +/- 45 km wordt begeleid door de lokale politie van Ieper en kan rekenen op de steun van Stad Ieper en de Dienst Duurzaamheid.

 Om organisatorische redenen is inschrijven (vóór 25 mei) verplicht. Afbeelding.

 Voor meer info ivm ‘The Solar Challenge Adventure Tour’: www.solarbiketour.com

 

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html