Het Lerend Netwerk Duurzame Wijken schakelt elk jaar een versnelling hoger. De plannen bestaan niet langer uit luchtkastelen, maar uit echte bakstenen. Op de transitiearena in Gent op 27 mei 2014 werden 12 ambitieuze Vlaamse projecten in de kijker gezet. Allemaal duurzame wijken die dankzij veel enthousiasme, doorzettingsvermogen, expertise en begeleiding worden gerealiseerd.  De Vloei werd als voorbeeld genomen.

Op 27 mei werd in Gent een volledig uitverkochte transitiearena georganiseerd over duurzame wijken. Honderden geïnteresseerden kwamen uit verschillende hoeken van het land om inspiratie op te doen rond duurzaam wonen en bouwen.

Schepen Tine Heyse mocht de spit afbijten en de Gentse strategie voorstellen voor de energierenovatie van woningen op grote schaal. Vervolgens konden de bezoekers kiezen uit een dozijn duurzame wijkprojecten. Tijdens de lunch kon er met mensen van KBC, Triodos en REScoop over financiering gepraat worden. In de namiddag was Birgit Beyer-Krahn uit Berlijn aan de beurt, over het belang van publiek groen in de stad. Als afsluiter presenteerde DuWoBo een nieuwe ideeën- en projectentool voor online uitwisseling over duurzame bouwprojecten.

Bekijk alvast het filmpje over Transitiearena Duurzame Wijken

http://credit-n.ru/zaymyi-next.html