Open milieuraad 18 april

//Open milieuraad 18 april

Open milieuraad 18 april

EARTH HOUR enzovoort…

In de nasleep van Earth Hour 2013 komt WWF naar de stad Ieper met een workshop die draait rond rationeel energiegebruik. We gaan op deze avond onze dagelijkse mobiliteit, voeding en energieverbruik eens grondig bekijken. Verder zoeken we ook naar oplossingen voor hedendaagse duurzaamheidsvraagstukken. “Een lekkere CO2-arme maaltijd klaar in vijf minuten. Kan dat wel?” “Hoe groen is groene stroom?” “Staan we binnenkort allemaal in de file met een elektrische wagen?” En “Wat gaat dat kosten?”

Verwacht geen droge lezing maar een actieve avond vol concrete mogelijkheden om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. We gaan voor een persoonlijke en praktische leidraad met haalbare ideeën waarmee elke deelnemer later aan de slag kan. Bovendien gaan we verder dan een lijstje ‘groene tips’ maar bekijken we aan de hand van praktijkvoorbeelden waarom het zinvol is om deze ‘ecologische’ keuzes nu te maken.

De workshop duurt ongeveer twee uur en is zeer laagdrempelig opgevat. Het is dus zeker niet bedoeld voor een publiek van specialisten, maar voor iedereen met interesse om zijn dagelijkse leven wat energievriendelijker te maken.

Iedereen van harte welkom!

De infoavond start om 20u in Het Perron, Fochlaan 1 te Ieper.

 De infoavond is een samenwerking tussen de stad Ieper, Heuvelland en Poperinge en de betrokken milieuraden. Deelname is gratis, inschrijven is gewenst bij duurzaam@ieper.be of 057/239273.  Zie hier de voorstelling.

By | 2018-02-21T12:53:48+00:00 15 april 2013|Reacties uitgeschakeld voor Open milieuraad 18 april